Babeczki kokosowe, polane białą czekoladą i oprószone posiekanymi migdałami.
Jeśli zjedliście już wątróbkę przygotowaną wg. poprzedniego przepisu, to teraz czas na deser.
Jeśli zjedliście już wątróbkę przygotowaną wg. poprzedniego przepisu, to teraz czas na deser.
Składniki:
125g masła
3 jajka
100g cukru (ok.3/4 szklanki)
65g wiórek kokosowych (ok. 1 szklanki)
8 łyżek jogurtu naturalnego
2 łyżki oleju
250g mąki (ok. 2 szklanek)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
150g białej czekolady (1,5 tabliczki)
30g całych migdałów (ok. 2 garści)
1. Masło rozpuszczamy i studzimy.
2. Jajka ucieramy z cukrem.
3. Do jajek dodajemy wiórki kokosowe, jogurt naturalny, olej i wystudzone masło. Miksujemy.
4. Wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
5. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
6. Ciasto wykładamy do foremek i pieczemy przez ok. 20 minut (na złoty kolor).
7. Kiedy babeczki się studzą rozpuszczamy białą czekoladę w kąpieli wodnej i siekamy migdały.
8. Jeśli babeczki są już zimne, smarujemy każdą z nich białą czekoladą i posypujemy migdałami.
Smacznego!
K.
Witaj. Jesteśmy agregatem blogów kulinarnych. Zachęcamy do dołączenia do naszego grona. Oferujemy darmową promocję wpisów na naszych fanpage oraz stronie katalogsmakow.pl. Poza tym znajdziesz u nas 'zeszyt kulinarny', do którego możesz dodawać swoje ulubione przepisy, forum kulinarne oraz TOP listę najlepszych blogów. Zapraszam do rejestracji: http://katalogsmakow.pl/jak-dodac-bloga.15955.html
OdpowiedzUsuńMmm, to zdecydowanie coś dla mnie :) Wyglądają wyjątkowo kusząco :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkiego rodzaju babeczki i muffinki, zapisuje sobie prędko Twój przepis! :)
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia, będę obserwować blog z przyjemnością:))
Pozdrawiam:)
Ja też mam słabość do babeczek i muffinek. Chyba przez to, że tak wdzięcznie się prezentują i pysznie smakują. :-)
UsuńDziękuję za miłe słowa! :-)
Pozdrawiam,
K.